Jdi na obsah Jdi na menu
 



       Důležitou motivací při výcviku jsou pamlsky, já nejraději používám něco měkkého, malého a pro psa velmi chutného. Pokud je nouze, používám nakrájený párek, pokud mám čas, upeču svým psům játrové pamlsky. Pokud i Vy chcete pro své pejsky něco opravdu dobrého, můžete to zkusit taky.
     Zatím žádný pejsek jejich vůni a chuti neodolal :-)

           Recept jsem našla na stránkách u Jany Ježkové.

Recept na játrové pamlsky

  
1/2 kg kuřecích jater
1 větší vejce
1/2 čajové lžičky sušeného česneku
(pozor - zkontrolujte údaje o složení na sáčku s kořením - někdy výrobci přidávají oxid siřičitý, který může způsobit alergii)
2 hrníčky polohrubé mouky (špaldové mouky nebo ovesných vloček)

Příprava:

Troubu předehřejte na 180°C. V kuchyňském robotu rozmixujte játra smíchaná s vajíčkem a česnekem. Poté postupně přidávejte mouku. Těsto musí být husté, ale tekuté, aby se dalo nalít na vymazaný plech. Pečte asi 30 minut. Nechte trochu vychladnout a nakrájejte na kostičky velikosti zhruba 0,5 x 1 cm (tlouštka by měla být cca 0,5 cm). Po úplném vychladnutí rozdělte do uzavíratelných sáčků na mražení (toto množství vyjde zhruba na 8 sáčků po dvou hrstech). Sáčky, které nejsou určené k okamžité spotřebě uchovávejte v mrazáku. Nespotřebované pamlsky dejte do ledničky a můžete je použít později, v ledničce vydrží asi týden.



Obrazek